sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Artisokkapesto

Artisokkapestolle ei varsinaisesti löydy tarinaa, se yksinkertaisesti syntyi jääkaapissa olevista aineksista. Siitä tuli kylläkin uskomattoman hyvää. Artisokkapeston kannattaa antaa hieman marinoitua jääkaapissa, jos sitä tarjoilee sellaisenaan


 Artisokkapesto

250 g grillattuja artisokkia öljyssä
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia
2 oliivia
1 iso valkosipulinkynsi
1 dl pecorino romanoa raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
mustapippuria
muutama tippa sitruunamehua
kourallinen persiljaa


Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja sekoita tasaiseksi pestoksi. Maista pestoa ja lisää aineksia oman maun mukaan.

Artisokkapestoa voi levittää leivän päälle tai sekoittaa pastaan. Itse keitin fettucine-pastaa ja sekoitin pestoa siihen. Päälle lisäsin vielä pecorino romanoa. Artisokkapesto sopii hyvin myös bruschettan päälle tai leipätikkujen kanssa dippailtavaksi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti